ΔΗΜΟΣ

Μαντικός Μιχαήλ: «Μένεις σπίτι και περιορίζεις τις πιθανότητες να συμμετάσχεις σε διαδικασία triage!»

| | Εκτύπωση | Εμφανίσεις: 552

Mantikos Michalis 100518aΗ επιλογή του δεν μένω σπίτι αντί του μένω δεν είναι τόσο απλή όσο φαντάζονται οι πολίτες που επιλέγουν την πρώτη.

Η μη εφαρμογή των μέτρων που έχει επιβάλει η πολιτεία για την προστασία των πολιτών από τον ιό οδηγεί νομοτελειακά στην ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων όπως δείχνει να συμβαίνει σε χώρες που έχουν πληγή. Έτσι, δημιουργείται  η ανάγκη  τριτοβάθμιας φροντίδας σημαντικής μερίδας ανθρώπων που θα νοσήσουν. Μέρος αυτών που θα προσβληθούν θα χρειασθούν να νοσηλευθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας οι οποίες είναι ΛΙΓΕΣ στην Ελλάδα. Με την επιλογή λοιπόν του δε μένω σπίτι πιέζω το σύστημα προς τα όριά του. Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθούν χώρες οι οποίες έχουν έρθει ή έχουν ξεπεράσεις ήδη τα όριά τους, γίνεται επιλογή των ασθενών που θα εισαχθούν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κάνοντας (triage) προκειμένου να αξιολογηθεί η επιβιωσημότητα του ασθενούς. Δηλαδή, χρησιμοποιούνται κριτήρια για να διακρίνουν τους ασθενείς που επιβιώνουν από τους ασθενείς που πεθαίνουν.

Για αυτό Μένουμε σπίτι και περιορίζουμε την πιθανότητα να συμμετάσχουμε εμείς ή αγαπημένα μας πρόσωπα σε διαδικασία triage. Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους.

Είναι πράξη ατομικής ευθύνης.