ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ

Βάρκα με 15 λαθρομετανάστες σήμερα το πρωί στα Κρητικά - Στα χέρια της Λιμενικής Αρχής αλλοδαπός συνεργός που διαμένει στη Ρόδο

| | Εκτύπωση | Εμφανίσεις: 1034

Lathrometanastes Kritika 230720Λίγο μετά τις 7π.μ. ώρα, σήμερα το πρωί, εντοπίστηκε φουσκωτή βάρκα με 15 παράνομους μετανάστες στην περιοχή των Κρητικών της Ρόδου.

Στο σημείο έφθασαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος όπου και περισυνέλλεξαν τους παράνομα εισελθόντες μετανάστες όπου και τους οδήγησαν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα ελέγχου Covid19 του κεντρικού λιμένα της Ακαντιάς.

Lathrometanastes Kritika 230720

Στην βάρκα επέβαιναν 18 συνολικά άτομα άνδρες γυναίκες και μικρά παιδιά προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια, καταγωγή από Συρία και Παλαιστίνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λαγωνικά της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου της Ρόδου ήδη έχουν εντοπίσει τόσο τον διακινητή όσο και συνεργό μέλος, αλλοδαπός, που διευκόλυνε το έργο της διακίνησης από τα δικά μας παράλια.

Lathrometanastes Kritika 230720

 

Τι αναφέρει το δελτίο τύπου του Κεντρικού Λιμεναρχείο Ρόδου

Σύλληψη αλλοδαπών και του ημεδαπού διακινητή τους στη Ρόδο - Στη σύλληψη δεκαπέντε (15) αλλοδαπών και του 64χρονου ημεδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στην κεντρική οδό Ρόδου – Καμείρου εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε Ε.Ι.Χ. όχημα, στο οποίο ο 64χρονος, ως οδηγός του, επιβίβαζε ικανό αριθμό αλλοδαπών, στερούμενων των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, προκειμένου να τους μεταφέρει παράνομα σε κεντρική περιοχή της ν. Ρόδου.
Σε περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 64χρονος, έναντι χρηματικής αμοιβής, είχε λάβει οδηγίες για την παραλαβή των ανωτέρω αλλοδαπών από έτερο αλλοδαπό, ο οποίος και αναζητείται. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου διενεργείται προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται.

Lathrometanastes Kritika 230720

Lathrometanastes Kritika 230720