ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το FGS Berlin επανήλθε στο Αιγαίο: Ποιος ο ύποπτος ρόλος του γερμανικού σκάφους

| | Εκτύπωση | Εμφανίσεις: 283

Ploio Polemiko FGS Berlin 090720Το σκάφος του γερμανικού Ναυτικού A1411 FGS Berlin επανήλθε στο Αιγαίο στο πλαίσιο της δύναμης του ΝΑΤΟ #SNMG2.

Υποτίθεται ότι οι περιπολίες του γερμανικού σκάφους, εντάσσονται στο πλαίσιο της επιτήρησης των «μεταναστευτικών ροών» (sic) από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Στην πραγματικότητα το σκάφος το μόνο που κάνει είναι να διευκολύνει παράνομους μετανάστες να περνούν στην Ελλάδα, όπως είχε κάνει σε περιστατικό στις 4 Ιουνίου.

Επιγραμματικά το γερμανικό σκάφος είχε αποβιβάσει(!)στη Λέσβο χωρίς καμία άδεια από τις ελληνικές αρχές 32 αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν παραβιάσει τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα υπό την συνοδεία της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Τώρα το γερμανικό σκάφος επανέρχεται στο Αιγαίο, χωρίς να γνωρίζει κάποιος ποιες οι μελλοντικές του προθέσεις, αλλά και τον ακριβή ρόλο του.

Το παραπάνω εάν συνδυαστεί με την είδηση ότι η ΕΕ θα διερευνήσει σειρά καταγγελιών για «βίαιες επαναπροωθήσεις» παρανόμων μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία και το κατά πόσο η Ελλάδα σέβεται το δικαίωμα στο άσυλο, καταλαβαίνουμε όλοι από πού πιθανώς θα... προέρχονται όλα τα «στοιχεία» που θα δοθούν στη δημοσιότητα κατά της χώρας μας.